Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Тиждень безпеки в інтернеті

Інтернет – це потужний інструмент із величезними можливостями для навчання, дозвілля, набуття нових здібностей і знань, а також громадської діяльності. Однак із можливостями приходять і ризики. Саме позитивним і негативним явищам у нашому житті, пов’язаним із інтернетом, і були присвячені тематичні заходи, проведені з учнями школи протягом тижня, починаючи від Дня безпечного інтернету.

Зокрема, задля формування безпечної поведінки в мережі з дев’ятикласниками була проведена година спілкування на  тему: «Інтимне селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?». Підлітки, переглянувши соціальний ролик «Стоп секстинг», дізналися про актуальні ризики в Інтернеті та обговорили негативні наслідки онлайн-грумінгу. Учні отримали інформацію про те, яка поведінка співбесідника має викликати підозру під час спілкування в мережі, а також  заслухали поради, як убезпечити себе від кіберзлочинців. Дев’ятикласники сформували поняття про алгоритм дій та отримання допомоги в разі потрапляння в ситуації секстингу чи оnline-грумінгу, колективно визначили правила безпечного поводження в Інтернеті та захисту персональної інформації.

Темі ризиків в інтернеті було присвячено бесіду в 6 класі. Учні переглянули цікаві відео й обговорили ситуації, що трапилися з героями фільмів. А ще визначили основні правила користування соціальними мережами:

  1. Не повідомляй про себе і батьків приватну інформацію, не висилай незнайомим людям фото.
  2. Не вір всьому, що кажуть про себе віртуальні знайомі.
  3. Не погоджуйся на зустріч з випадковим знайомим або роби це в людяних місцях і за участю батьків.
  4. Обмежуй свій час перебування в соціальній мережі.
  5. Батьки мають знати, чим ти займаєшся, коли сидиш біля комп’ютера!
  6. Не ображай інших, не лайся, будь чемним.
  7. Тримай пароль комп’ютера у таємниці.
  8. Якщо опиняєшся в складній ситуації поговори з батьками.

Учні 1 та 3 класу переглянули відео «Правила безпечного користування інтернетом», відповідали на запитання вікторини «Так чи ні. Безпека в інтернеті».

Учням школи було також запропоновано переглянути презентацію «Правила безпеки в інтернеті для дітей», відео «Хаппі та її суперсила» та взяти участь у вебквесті «День безпечного інтернету».

В онлайн-класах були розміщені інфодайджести про історію та призначення Дня безпечного інтернету.

Інтернет уже зараз став невід’ємною частиною життя людини. Тож варто  користуватися ним розумно.