Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Тиждень безпеки дорожнього руху

У рамках реалізації заходів Другого Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030 у світі у період з 14 по 20 листопада 2022 р. в Україні проходив другий етап щорічного Тижня безпеки дорожнього руху із загальною темою «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану».

В умовах тотального енергозаощадження, спричиненого наслідками рашистської агресії, надзвичайно актуальною є потреба вчасного реагування водіїв на учасників дорожнього руху, зокрема, пішоходів, у темний період доби.

Учні переглянули підбірку відеороликів «Будь помітним на дорозі», проаналізували інформацію з інформаційного плаката від Національної поліції України «А ви знали?», банера «Будьте котиками – носіть флікери!».

У Viber-групах для учнів та батьків, на сторінках класних керівників в GoogleКласі було поширене соціальне відео від Сумської поліції про використання світловідбивних елементів у темний період доби.

Бути помітним на дорозі допомагають світловідбивачі на одязі, взутті, рюкзаках, велосипедах тощо. Це можуть бути світло відбивні тканини, стрічки, брелоки, браслети, флікери тощо.

Тому в рамках Тижня була проведена загальношкільна акція «SHINE BRIGHT – СВІТИСЬ ЯСКРАВО!». Під час акції учні доєдналися до фоточеленджу: завантажували фото зі світловідбивними елементами, які особисто мали й  використовували як учасники дорожнього руху для кращої розпізнаваності у вечірній час.

В умовах і обмеженнях воєнного часу та стану безпека на дорогах набуває нового змісту й значення. Тому під час проведення Тижня безпеки дорожнього руху увазі школярів були запропоновані відео про безпеку дорожнього руху та особисту безпеку «Безпека на транспорті», «Правила поведінки в зоні бойових дій», «Правила поведінки під час повітряної тривоги».

 

1 думки про “Тиждень безпеки дорожнього руху”

  1. Зоя Гопко

    Безпека на дорозі важлива завжди!

Коментарі закриті.