Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

День національної гідності

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи – одне зі знакових офіційних свят, встановлене на честь двох революції, які відбулися в Україні у 2004 та 2013 роках.

Цього дня українці вшановують пам’ять про людей, які під час Революції Гідності та Помаранчевої революції стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору. Їм передувала «Революція на граніті» – студентський спротив 1990 року.

Революція Гідності – так назвуть згодом Євромайдан – об’єднала весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її розвитку в європейському співтоваристві, захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, досягнення гідного рівня життя й праці.

Цього дня в класних родинах пройшли інформаційні хвилинки, уроки мужності «Свобода й незалежність – найбільші цінності держави», «Бути гідним сином України», «Революції гідності, революції незалежності». Значна увага приділялася подвигу захисників української державності як під час революцій 2004 та 2013 років, так і в російсько-українській війні.

Під час спілкування учні переглядали відео «День Гідності і Свободи», «Люди творять майбутнє», патріотичні мотиваційні ролики, тематичні презентації з документальними фотографіями, виконували завдання та тести за посиланнями QR-коду, грали в гру «Гідні вчинки».

Цікавим виявилося й завдання загальношкільного фоточеленджу «Найкращі кольори у світі!», під час якого потрібно було зробити фото будь-яких предметів, де поєднано блакитний та жовтий кольори!

Також цього дня були передані прапори та «патріотичні» пряники для захисників у зону бойових дій.

Посібник «Уроки доброти: ідеї та поради на навчальний рік»