Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Мріємо про мир

Традиційно 21 вересня в Україні та в усьому світі відзначають Міжнародний день миру.

Сьогодні мир в Україні – це найбільша мрія кожного українця, кожної української родини, адже за мирне існування, за право жити у власній вільній і незалежній державі триває боротьба на сході країни.

Жахи та руйнація, спричинені війною, торкнулися й нашого міста, й родин наших учнів. Найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула й кожна українська сім’я. Мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання усіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше.

До відзначення цього свята щороку долучається і наша школа. Дітям було запропоновано в дистанційному режимі переглянути презентацію до Дня миру.

Учні 2 класу підготували чудове патріотичне відео «Нам потрібне мирне небо» з малюнками та голубами, виготовленими дітьми. Також учні 1-7-х  класів приєдналися до Всесвітньої акції «Голуб миру» під гаслом «За мир у всьому світі – це значить за життя», під час якої діти власноруч виготовили паперових голубів як символ миру та духовного розвитку нації.

Учням  8-11-х класів було запропоновано взяти учать у вікторині та створити асоціативний кущ до слів «Мир» та «Війна».

Вся шкільна родина долучилася до збору гостинців, подарунків, листів, малюнків для наших захисників та захисниць, які будуть передані у пункти призначення.

Міжнародний день миру відзначають у різних куточках планети. Це свято покликане змусити кожного не тільки задуматись про цінність миру, але й зробити щось дієве заради спокою на Землі. Адже найбільше у світі щастя – це мир.