Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Безпека дорожнього руху

Найдорожчий скарб людини – її життя і здоров’я. Незнання або невміння дотримуватися певних правил часто призводить до трагічних наслідків. Тому відповідальність за безпеку на дорозі лягає на усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому, щоб зберегти своє здоров’я та життя, потрібно завжди чітко дотримуватись встановлених Правил дорожнього руху.

Протягом вересня в Україні щороку проводиться місячник безпеки дорожнього руху «Увага, діти на дорозі!». З метою посилення профілактичної роботи та закріплення знань Правил дорожнього руху, підвищення рівня культури поведінки дітей на дорогах учням школи в умовах дистанційного навчання було запропоновано для перегляду цікаве повчальне відео з безпеки дорожнього руху, поведінки для учасників дорожнього руху та тематичні презентації.

Велика увага приділяється вивченню Правил дорожнього руху з учнями початкових класів, адже саме вони найменше знають про безпечне поводження на дорозі. Тому для наймолодших школярів інформація була подана у вигляді казки про дорожній рух. А ще маленькі школярі переглядали Уроки тітоньки Сови про дорожній рух та дорожні знаки, вивчали пісеньку про слухняних машин, розпізнавали основні групи дорожніх знаків і навіть намагалися створити свої дорожні знаки.

Учням 4-7 класів було запропоновано декілька практичних завдань для закріплення теми у вигляді вікторини, кросворду та пазлів.

З учнями 8-11 класів розмова йшла про керування транспортними засобами – види ТЗ, вік, з якого можна ними керувати, навчання щодо отримання посвідчення водія тощо.

Проведені заходи сприяють усвідомленню дітьми необхідності бережливого ставлення до свого власного здоров’я та безпеки оточуючих людей.