Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

День єднання українців світу

Президент України Володимир Зеленський на тлі чуток про вторгнення Росії в Україну заявив про створення нового свята. День єднання України тепер відзначатиметься щорічно 16 лютого.

У День єднання на всі державні та житлові будівлі країни були підняті українські прапори, а о 10:00 виконувався Гімн України. Українські телеканали цього дня транслюють Марафон єдності, а також обговорюються нагальні питання в країні.

Наша шкільна спільнота теж долучилася до святкування цього визначного дня. У кожному класі відбувся патріотичний захід «Сильні разом». Учні говорили про ситуацію в країні та навколо неї, про правдиві та фейкові новини, про поведінку в надзвичайних ситуаціях, пов’язаних зі збройним конфліктом.

Та найбільший акцент було зроблено на єдності українців у спільній боротьбі проти зовнішніх загроз. Діти переглянули мотиваційні ролики від МВС України під гаслом «ЗАХИЩАЄМО, НЕ ПАНІКУЄМО! #UAРАЗОМ».

Під час заходу діти читали вірші, співали пісні про рідний край, виготовляли прапорці, тематичні плакати та листівки.

О 10.00 год, як і по всій країні, з уст наших учнів та вчителів лунав Гімн України. Це був момент надзвичайної духовної єдності з українцями світу, віртуальний міст єдиної сили, віри та молитви за мирне майбутнє нашої держави.

Працівники школи взяли участь і в міському заході. Під час свята звучали вірші та урочисті слова до охтирчан, десятки разів лунало вітання «Слава Україні!», яскравими акцентами стали патріотичні синьо-жовті стрічки. Також о 10.00 залунав Гімн України, який підхопити всі присутні, на головний флагшток міста було піднято Державний Прапор та усім гуртом розгорнуто 100-метровий стяг країни.

У ту мить, коли звучала головна пісня усіх українців, ми почувалися єдиною непоборною і непереможною силою.

Єднаймося в любові до України!

 

1 думки про “День єднання українців світу”

  1. Валентина

    Миру та щастя нашій країні! Слава Україні!!!

Коментарі закриті.