Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Юні друзі природи

Кожного дня, озираючись довкола, ми бачимо чарівний, неповторний світ природи. Сонце, вода, повітря, дерева, кущі, трави, квіти, комахи, птахи, звірі, риби – це все природа. Людина – невід’ємна її частина. Від людини залежить, збереже вона природу чи зруйнує її. Збереження природи так само важливо, як і збереження життя людини. Ми повинні вчитися захищати і оберігати природу нашої планети.

Протягом місяця учні 1 класу знайомилися із живою і неживою природою, вчилися пояснювати негативні наслідки викидання сміття у лісах, парках, забруднення водойм; опановували практичні навички бережливого ставлення до природи. Першокласники виявляли активність, зацікавленість, творчість. Словами і вчинками вони демонстрували свою небайдужість до стану довкілля – вчилися бути природі другом.

За результатами вивчення теми учні сформулювали певні правила екологічно дружньої дитини. Кожен школяр може посадити дерево, нагодувати птахів. Ми повинні обережно поводити себе на лісових галявинах та берегах річок, не залишаючи після себе сміття. Якщо так робитиме кожна дитина, то це й буде вагомий внесок у дорослу справу збереження природи. Ми не гості на нашій планеті, а дбайливі господарі.

Будемо природі другом!