Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Святкуємо День вишиванки

З давніх часів українці вважали вишиванку своїм сильним родовим оберегом. ЇЇ берегли  та передавали у спадок з покоління в покоління.

Піднесення українського національного духу посприяло новому злету шанобливого ставлення до вишиванки. Її називають кодом нації, символом любові до рідної країни, ознакою українського патріотизму в усьому світі.

У Всесвітній день вишиванки учні Охтирської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 8 долучилися до міських заходів.

Так, четвертокласники мали змогу переглянути виставку рушників та вишиванок біля міського краєзнавчого музею, фотовернісаж історичного фото, на яких зображені наші пращури у національному вишиваному одязі. Школярі поспілкувалися зі співробітниками музею, які розповіли про регіональні особливості української вишивки.

Керівники гурткової роботи ОМЦПО-МАН провели майстерклас з різних технік вишивки та розпису за мотивами вишивки для юних відвідувачів.

Учні 5 класу побували в Охтирській публічній бібліотеці, де з великою цікавістю познайомилися з історією української вишивки, чудовими фотоілюстраціями, тематичною літературою. Бібліотека була прикрашена рушниками та вишиванками різних часів. Особливо дітей вразили вишиванки українських політичних в՚язнів. Доповнили експозицію гарні тематичні вислови.

Свої роботи представили місцеві майстрині-вишивальниці Л.Радько, О.Калюжна та В.Лугіна. зустріч із цими талановитими жінками супроводжувалася цікавими розповідями та спогадами.

А ще учні та вчителі школи записали відеопривітання з Днем вишиванки, яке розмістили на шкільному сайті.

У кожній класній родині говорили сьогодні про це свято національної єдності, яке вишиваним орнаментом поєднало українців усього світу.

Увесь день був сповнений позитивними емоціями та приємними враженнями.