Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Звітуємо про навчально-польові збори

Згідно навчальної програми курсу «Захист України» та наказу відділу освіти Охтирської міської ради 17-19 травня 2021 року в місті Охтирка на базі шкіл пройшли навчально-польові збори для учнів 11 класів.

17 травня після урочистого відкриття зборів в Охтирській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 8 відповідно до плану проходження навчально-польових занять юнаки та дівчата, опановуючи практичні навички військової топографії, успішно виконали завдання з теми «Рух за азимутом та складання карти руху місцевості». Заняття проходили на території нашої школи.

18 травня юнаки та дівчата відпрацювали заняття по темі «Дії солдата в обороні. Вибір місця та спостереження. Пересування зі зброєю на полі бою в умовах бойових дій».

Цього ж дня практичне заняття з учнями провела лікар Кабінету Клініки, дружньої до молоді, Мучник А.М. Під час зустрічі одинадцятикласники поглибили свої знання з надання долікарської допомоги, гігієни, профілактики захворювань та правил безпечної поведінки в природних умовах, зокрема запобігання укусам кліщів, змій, отруєнь дикорослими рослинами.

19 травня на базі стрілкового тиру ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 юнаки та дівчата виконали ключове завдання «Стрільба з пневматичної гвинтівки за умовами вправи № 1 та № 2 з положення лежачи та сидячи з упору». Учні Сердюк Д, Луговий О., Канівець Є. вправу зі стрільби з ПГ та ураження цілей виконали найуспішніше.

Того ж дня на території ЗОШ І-ІІІ ступенів №8 пройшло підведення підсумків за результатами зборів. Кращих учнів нагороджено грамотами.