Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Про ненасильство та повагу до кожного

   Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Дати проведення акції є символічними. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно дітей, жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

У рамках акції «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги учнів до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, у школі були проведені різноманітні заходи, а саме: бесіди «Види насильства та шляхи протидій», «Убережи себе від ВІЛ», «Насильству немає виправдання», «Байдужість – найстрашніший ворог людини», години спілкування «Конвенція ООН права дітей», «Всі ми різні – всі ми рівні», перегляд та обговорення відеопрезентації «Насильство. Види насильства. Як себе захистити».

Проведені заходи спонукали школярів до аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Вони сприяли вихованню у дітей людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків, а також шанобливого ставлення до людей (дітей) з інвалідністю, хворих на ВІЛ.