Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Знання, які можуть зберегти життя

Заняття з мінної безпеки стали невід’ємною частиною сьогодення. Вчителі проводять уроки безпеки, заняття в Класі безпеки, обговорення інформаційних повідомлень, розміщують у класних групах у месенджерах та у віртуальних класах листівки й буклети про правила поводження з вибухонебезпечними предметами. Але таких навчань в умовах війни багато не буває.

7 березня 2024 року представники Данської ради у справах біженців провели для учнів нашої школи 3 сесії щодо інформування про ризики, пов’язані з вибухонебезпечними предметами та залишками війни.

Тема сесій є актуальною та важливою на сьогодні, адже повномасштабна війна триває, територія України все більше забруднюється вибухонебезпечними предметами, а звільнені території потребують розмінування та очищення від великої кількості небезпечних залишків війни. Під  час зустрічей відбувалися покази презентацій, розповіді про небезпеку, яку можуть таїти в собі залишки зброї та боєприпасів, обговорення правил безпечної поведінки в умовах воєнного стану.

І вкотре на заняттях з мінної безпеки звучала головна теза самозбереження при виявленні підозрілих чи вибухонебезпечних предметів: «Не підходь! Не чіпай! Набирай 101».