Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

День Гідності і Свободи

Протягом 20-21 листопада до Дня Гідності і Свободи та річниці початку Революції гідності у школі було проведено чимало тематичних заходів.

В GoogleКласах розміщено довідкові матеріали та презентації до 10-ої річниці Революції гідності.

З учнями різних класів було організовано перегляд та обговорення документального фільму, створеного Українським інститутом національної пам’яті «Вогнехреща», відеосюжетів «День Гідності та Свободи», документальних фільмів «Люди творять історію. Небесна сотня», «Революція гідності: з чого все почалося», усного журналу «День Гідності і Свободи».

Для старшокласників проведено інформаційний дайджест «У боротьбі за Свободу», годину спілкування «Вільні творити майбутнє».

Менші учні провели інформаційну хвилинку «Патріотичний словничок», долучилися до онлайн квест-гри «Вільні творити майбутнє», виготовили патріотичні листівочки, слухали казку про незалежну Україну.

Учні середньої ланки взяли участь в інтерактивній вправі-грі «Гідні вчинки», виконанні вправи-проекції «Лист у майбутнє», переглянули відеопривітання від учнів 5 і 6 класів школи Pembroke Dock Community з Великобританії для українських школярів.

Учні ділилися своїми думками про важливість боротьби за свободу та справедливість, робили висновки, якими рисами повинна володіти людина, щоб бути гідними громадянами своєї держави.

Школярі визначили основні принципи гідності, усвідомили, що гідність проявляється як у великих героїчних справах, так і в маленьких, буденних учинках. Саме гідна людина дотримується моральних принципів, поважає старших, своїх близьких, родину. Також уяснили, що уособленням гідності є наші  воїни, оскільки їхній життєвий шлях свідчать про боротьбу за Україну й рідну мову.

Діти розповідали, які гідні вчинки здійснюють самі чи за якими спостерігають щодня, поділилися ідеєю, як протягом року треба працювати над собою, щоб бути гідною людиною.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих під час революційних подій 2013-2014 років.