Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Школярам – про пожежну безпеку

Питання пожежної безпеки актуальні в будь-якому віці. Тому класні керівники нагадують учням про правила безпечної поведінки в побуті та правила поводження з вогнем.

Так, учні 4 класу дізнавалися, що може спричинити пожежу в приміщенні та як поводитися під час пожежі. Вони переглянули мультфільм «Казка про вогняну іскринку», повторили правила евакуації з будинку. Ще води обговорили, чому виникають пожежі в природному середовищі та як поводитися під час пожежі в природі.

Першокласники говорили про пожежі у місцях масового перебування людей, причини виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із вогнем, їх наслідки. Найменші школярі дізналися, як правильно повідомити про пожежу та як діяти під час пожежі у місцях масового перебування людей. Ще вони дізналися про первинні засоби гасіння пожежі, порядок застосування деяких із первинних засобів пожежогасіння, розглянули вогнегасник, виконали руханку «Пожежник».

У День пожежної охорони України 17 квітня учні 1 та 3 класів дізналися про професію рятівників-пожежних та про якості, які повинні мати люди цієї професії, про героїзм рятівників на пожежах та під час ліквідації наслідків ворожих обстрілів території нашої країни.

Найстарші учні школи спілкувалися про безпеку оселі. Вони повторили правила користування газовими приладами, електроприладами, тепловими мережами, створили тематичні презентації та пам’ятки.