Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Турбуємося про птахів разом

Птахи – чи не найцікавіші, найпрекрасніші створіння природи, які здавна приваблювали людину своєю здатністю літати, барвами, поведінкою, винятковим різноманіттям. Птахи є невід’ємною частиною природи, вони її окраса. А яку велику користь приносять невтомні і крилаті захисники полів, лісів, лук, садів!

Але зима для птахів – це велике випробування. Коли на дворі починаються холоди, пташкам доводиться нелегко. Тому птахи потребують нашої допомоги.

Доброю традицією в нашій школі стало щорічне проведення зимової акції «Годівничка для синички». Акція проводилася з метою збагачення уявлення дітей про розмаїття птахів рідного краю, які залишилися на зиму; формування розуміння залежності життя птахів від людини та природних умов; позитивного ціннісного ставлення до птахів та бажання допомагати їм взимку. Не став вийнятком і цей навчальний рік.

Учні 1-7 класів разом зі своїми батьками виготовили годівнички. Діти робили їх із дерева, пластикових пляшок, щільного картону та інших матеріалів. Юні захисники пташок відповідально та творчо підійшли до роботи. Годівнички вийшли на славу – гарні й на різний смак.

Не менш важливо знати, що ж розкласти в годівнички. Про те, чим підгодовувати птахів, дізналися з навчальних відео та знайшли в порадах від лісників, працівників національних парків, екологів.

Давайте разом турбуватися узимку про пернатих друзів! Не будьмо байдужі й оберігаймо природу!