Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Турбуємося про пернатих

Зимові канікули добігли кінця, але учні 3 класу продовжили участь в акції «Годівничка для синички».

У годівнички різних типів, виготовлені та розвішені на подвір’ях свої будівель ще в грудні, діти кожного дня насипають насіння соняшника, гарбуза, льону, пшоно, крихти сухого білого хліба. До годівничок прилітають горобці, синиці, дрозди, іноді заглядають сойки. Птахи жадібно клюють зернятка і веселим цвіріньканням та попискуванням дякують малечі за допомогу.

А особливо цікаво було школярам готувати екологічні годівнички. Виготовляли їх із зернової суміші. Годівниці вийшли на славу – красиві й на різний смак. Юні захисники пташок дуже відповідально та творчо підійшли до роботи.

У рамках акції відбувся класний конкурс малюнків та аплікацій, присвячений темі зимуючих птахів. Також діти складали невеликі оповідання й сенкани про пернатих.

Цими днями була також проведена онлайн година спілкування на тему «Бережіть птахів узимку!». Якщо кожен із нас у зимовий час допоможе птахам – зробить годівничку, насипле зерна, підвісить шматок несолоного мерзлого сала, – то цим допоможе перезимувати нашим птахам.

Давайте разом турбуватися про братів наших менших та зупиняти вимирання птахів узимку. Не будьмо байдужі й оберігаймо природу!