Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Тиждень безпеки дорожнього руху

Із 17 по 21 травня 2021 року в Україні проходив Тиждень безпеки дорожнього руху. Колектив нашої школи долучився до проведення тематичних заходів.

Так, учні початкової школи опановували «Дорожню абетку», «Уроки Світлофора Моргайко», «Уроки тітоньки Сови», переглядали навчальні відеосюжети, читали вірші та розгадували загадки й ребуси на тему дорожнього руху.

Та найбільше малечі запам’яталася зустріч з інспекторами дорожньо-патрульної служби, які вкотре нагадали, що всі учасники дорожнього руху мають неухильно дотримуватися правил, які збережуть їхнє здоровʼя і життя.

Учні середньої та старшої ланки говорили на актуальні для цього віку теми – безпека велосипедиста, правила катання на скейті та роликах, особливості використання скутера в дорожньому русі. Школярі переглядали тематичні буклети, плакати, навчальне відео, вивчали дорожні знаки, сигнали регулювальника тощо.

Для школярів було організовано гру-квест «Ми обираємо життя» та випробування з фігурного водіння велосипеда.

Значна увага приділялася й світлоповертальним елементам (флікерам) на одязі, взутті та портфелях дітей, що робить їх значно помітнішими на дорозі у вечірній час. Саме цьому й був присвячений єдиний національний урок «Будь помітним на дорозі». Інформаційна листівка для батьків про світловідбивачі щороку оновлюється на початку нового навчального року.

Протягом усього тижня діяла тематична викладка в шкільній бібліотеці, а прес-центрі були розміщені просвітницькі матеріали з ПДР для учнів.