Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

ПОСАДИ СВІЙ САД ПЕРЕМОГИ

«Сади Перемоги» – всеукраїнська кампанія, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування харчових продуктів задля недопущення продовольчої кризи в Україні.

«Сади перемоги» (victory gardens) – це овочеві, фруктові та трав’яні сади, висаджені в приватних резиденціях і громадських парках у Сполучених Штатах, Великобританії, Канаді, Австралії та Німеччині під час Першої та Другої світових воєн.

Крім непрямої допомоги військовим зусиллями, такі сади також розглядались як «покращення морального духу» громадян, оскільки садівники мали змогу пишатися своєю працею та отримувати винагороду у вигляді врожаю. Сади перемоги були частиною щоденного життя тилу («домашнього фронту») цих країн.

Колектив нашої школи долучився до всеукраїнської акції «Сади Перемоги». На території закладу були висаджені молоді яблуні. Сподіваємося, що вже через кілька років вони порадують усю шкільну спільноту щедрим солодким врожаєм.

Того ж дня на шкільних квітниках турботливими руками працівників школи були висаджені петунії та висіяні інші однорічні квіти.

Хай квітує Україна! Переможемо разом!