Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Олімпійський тиждень: від Стародавньої Греції до сучасної спортивної України

Знайомство з принципами та ідеями олімпізму, спортом вищих досягнень, розвиток особистої фізичної культури, формування здоров’язбережувальної компетентності школярів – далеко неповний перелік завдань, які покликаний розв’язати Олімпійський тиждень, який пройшов у школі з 18 по 22 вересня (дистанційно).

Олімпійський тиждень – це Всеукраїнський спортивно-видовищний захід, спрямований на популяризацію спорту, здорового способу життя та розвиток олімпійського руху в Україні.

Під час ранкових зустрічей другокласники дізнавалися багато цікавого про Олімпіаду: що таке Олімпійські ігри, де вони взяли свій початок, які були найперші Олімпійські ігри, що належить до Олімпійських символів, хто є олімпійськими чемпіонами України. Під час групового заняття діти намалювали прапор Олімпійських ігор.

Учні 5 класу долучилися до заходів у рамках Олімпійського тижня. Під час тематичного тижня вони збагатили свої знання про Олімпійські види спорту, історію Олімпійських ігор. Також діти запропонували свій варіант олімпійської символіки.

На годині спілкування, проведеній у рамках Олімпійського тижня, учні 7 класу коротко ознайомилися з розвитком олімпійського руху та історією досягнень спортсменів незалежної України, починаючи від XVII Зимових Олімпійських ігор у Ліллегаммері 1994 року, де Оксана Баюл у змаганні серед жінок із фігурного катання принесла першу золоту медаль в новій історії України, до XXII Літніх олімпійських ігор 2020 року у Токіо, де Жан Беленюк повторив успіх Оксани Баюл. В переглянутій презентації відображено всіх чемпіонів літніх і зимових Олімпійських ігор з різних видів спорту, які своїми здобутками прославили нашу Батьківщину на міжнародній олімпійській арені.

До проведення Олімпійського тижня долучилися й дев’ятикласники. З учнями було проведено віртуальну подорож «Екскурсія в Олімпію», під час якої діти поглибили свої знання про історію виникнення Олімпійських ігор, сучасні олімпійські види спорту, видатних спортсменів України, котрі прославляють нашу країну на світовій арені. Школярі взяли також участь у інтелектуальних змаганнях та вікторині «Перший мільйон» на олімпійську тематику.

Учні 10 класу також провели Олімпійський урок, який присвятили знайомству з історією Олімпіад та участі в них наших українських чемпіонів.

Для одинадцятикласників була проведена виховна година «Олімпійськими шляхами до здорового майбутнього». Школярі продемонстрували не лише свої знання про успіхи наших олімпійців, але і розуміння особистої фізичної культури для їхнього здоров’я.