Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Моя суперсила – безпека в Інтернеті

До Дня безпечного Інтернету  учні школи узяли учать у різноманітних заходах. Першокласники подивилися мультфільм «Фіксики. Інтернет». Після перегляду діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету. У другому класі пройшов урок «Моя суперсила – безпека в Інтернеті». Другокласники послухали казку про черепашку Хаппі, яка спілкувалась з незнайомцем в Інтернеті. За допомогою запитань обговорили  правила онлайн-безпеки. Переглянули відео фільм про безпечний Інтернет. Зрозуміли, що не варто довіряти всьому, що є в Інтернеті, а також варто звертатись до батьків, старших сестер чи братів, вчителів, якщо трапилось в Інтернеті те, що засмутило чи образило. Третьокласники побували на уроці на тему «Безпека в Інтернеті». Виявляється, особисті дані можна і потрібно «ховати», а акаунти робити «закритими», щоб не стати жертвами зловмисників. А також ми дізналися, що в мережі теж є ті, хто слідкує там за дотриманням законів-кіберполіція. А учні 4 класу  подорожували сторінками  усного журналу «Словник  користувача мережею Інтернет»,  працювали над створенням лепбука  «Інтернет- безпека».

Для учнів середньої та старшої школи завдання були важчі: адже вони уже більше часу проводять в Інтернеті. Тому від молодшої школи не відстали і учні 5 класу:  вони узяли участь у Квіз (Інтелектуально-пізнавальна гра) «Кібербулінг», а учні 6 класу створили постер «Інтернет-Безпека» та обговорили правила Інтернет-безпеки і Інтернет-етики для дітей.

Учні 7-8 класи та 10-11 класів переглянули навчальний відео-урок  «Інтимне селфі в Інтернеті» та пройшли квест «Тест Білборда  і кохання в Інтернеті».  А  дев’ятикласники узяли  учать у Всеукраїнському онлайн-уроці «Онлайн-синергія для найкращого інтернету»