Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Ми – це Україна

День Соборності України – це єднання сили й духу народу. Історія будь-якого народну містить періоди та дати, які є дуже важливими і доленосними в його житті. Однією з дат для України стало 22 січня 1919 року – день ухвали Акту Злуки Західноукраїнської Народної Республіки та Української Народної Республіки.

Перше офіційне та масштабне святкування відбулось аж у 1939 році, в столиці Карпатської України, місті Хуст. На демонстрацію вийшло понад 30 тисяч українців. Головною традицією у День Соборності став «живий ланцюг». Історія цієї традиції починається з 1990 року, коли патріотично налаштовані українці вирішили так символічно продемонструвати державну єдність. У цій патріотичній акції взяли участь до 3 млн. людей.

19-21 січня в школі відбулися уроки пам’яті «День Соборності України», які підготували  учні 10 класу на чолі з педагогом-організатором Карась А.Г.

У переддень Дня Соборності України з метою ознайомлення учнів з минулим нашої держави, формування у дітей історичної пам’яті, громадянських якостей, патріотизму школярі переглянули та обговорили тематичні відео, відповідали на питання вікторини, виконували творче завдання з картою України.

Діти дійшли висновку, що наша сила – в єдності, любові до Батьківщини, шануванні її минулого та спільній розбудові її майбутнього. Адже ми – це Україна.