Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Заняття з емоційного позитиву

Професія педагога – одна із тих, у якій емоційне вигорання та синдром «професійного вигорання» є найбільш поширеними. Дуже важливим є вивчення особливостей виникнення, розвитку, перебігу, а головне – запобігання виникненню синдрому «професійного вигорання». З метою профілактики синдрому емоційного вигорання через згуртування педагогічного колективу та зняття психоемоційного напруження практичним психологом був проведений тренінг «Професійне та емоційне вигорання педагога».

Психолог ознайомила учасників із такими поняттями, як «стрес» та «емоційне і професійне вигорання», їх основними причинами та симптомами, навчила створювати умови для психологічного розвантаження педагогів та надала інформацію про сучасні техніки та прийоми стабілізації емоційного стану. Психологом були надані рекомендації педагогічним працівникам школи щодо запобігання професійного вигорання.

Цікавою була вправа «Енергія мого життя», проведена з використанням метафоричних асоціативних карт; ресурсна вправа «Я є. Я маю. Я можу. Я буду»; техніки «Коло емоційного балансу» та «Сьогодні я хочу подякувати…», які сприяли емоційному розвантаженню вчителів. Захід відбувався у доволі дружній та теплій атмосфері. Усі присутні взяли з тренінгу для себе чимало нового та корисного.