Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Дякуємо нашим захисникам і захисницям!

У зв’язку зі змінами в церковному календарі змінилися й дати деяких світських свят та пам’ятних днів. Починаючи з цього року, День захисників і захисниць України вперше відзначається 1 жовтня.

У переддень свята Дня захисників і захисниць України у класних родинах пройшов дистанційний урок мужності «Герої рідного краю».

Під час заходу школярі говорили про цінності – незалежність, територіальну цілісність, волю, соборність, гідність, – за які борються захисники та захисниці, про пам’ятні події в ході збройної агресії російської федерації проти України, визначні здобутки українського війська та захисників-земляків.

Одинадцятикласники переглянули відео «Охтирка місто героїв», вшанували звитяжців, які загинули, захищаючи незалежність суверенітет і територіальну цілісність України.

Під час ранкової зустрічі другокласники обговорили важливість свята День захисників та захисниць України, історію започаткування визначної дати, згадали подвиги оборонців держави.

У 3 класі проведена година спілкування «День захисників і захисниць України» задля вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України,

військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

До Дня захисників і захисниць України учні 9 класу говорили про подвиги захисників та захисниць, котрі боронять рідну землю від ворогів. Ушанували пам’ять полеглих героїв Сумщини, які загинули в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України проти російської навали.

Учні взяли участь у Всеукраїнському інтернет-конкурсі «Захисники та захисниці України» від освітянського проєкту «На урок», що дало можливість школярам доповнити свої знання про звитягу захисників доби Київської держави та українських козаків, подвиги українців і українок в часи Другої світової війни та ключові події Російсько-української війни.

1 жовтня о 09.00 школярі у своїх родинах долучилися до загальнодержавної хвилини мовчання, вшановуючи пам’ять про полеглих бійців та на знак поваги до подвигу й самовідданості захисників і захисниць України, які нині боронять кордони й незалежність нашої держави.

Також цього дня шкільна родина надіслала нашим оборонцям слова вдячності та привітань зі святом Днем захисників і захисниць України.