Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Дні пам’яті й героїзму

8 травня український народ відзначав День пам’яті та примирення. 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Напередодні цього дня на знак пошани й увічнення пам’яті учні школи поклали квіти до пам’ятного знака земляку Герою України Олексію Бересту, який підняв у 1945 році Прапор Перемоги над Рейхстагом.

Учні першого класу разом з батьками вшанували пам’ять про ветеранів Другої світової війни, всіх, хто постраждав від нацизму, пам’ять про загиблих українських воїнів у російсько-українській війні, виготовляючи червоні маки,  як символ пам’яті жертв війни.

Третьокласники під час інформаційної хвилинки зрозуміли, що пам’ять – це те, що ми не повинні забувати мільйони людей, які загинули під час Другої світової війни у боротьбі за мир. Примирення – всі країни, які брали участь у тій страшній війні, повинні примиритися. Але, на жаль, ворог (рашисти-орки) знову прийшов на нашу українську землю, а тому наші воїни взяли до рук зброю, щоб захистити рідну Україну. Однак, віримо, що зовсім скоро настане нова перемога та новий День перемоги України! Діти намалювали малюнки «Все буде Україна».

До Дня пам’яті та примирення учні 6 класу переглянули відеоролик із циклу відеопроєку «Війна і міф», який підготував Український інститут національної пам’яті. Міф про Велику Вітчизняну війну – ідеологічне кліше, яке створили у Радянському Союзі, щоб наголосити на «великій війні всього радянського народу проти німецько-фашистських військ». Це  цікаві і надзвичайно важливі відеоролики, які руйнують поширені радянські міфи.

Тематичні заходи були проведені в кожній класній родині. У ці дні шкільна спільнота переглянула чимало документальної хроніки, знайомилася з дослідженнями Українського інституту національної пам’яті, говорила про героїв-захисників сучасності.

А найбільше – молилися за Збройні сили України, бажали перемоги українському народу, вірили у з’єднання українських родин та схиляли голови в смутку за невинно убитими українцями.

Наш народ незламний! Переможемо!