Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

День, одягнений у вишиванку

18 травня українці в світі відзначають День вишиванки. День вишиванки є особливим святом в Україні, коли люди відзначають національний символ країни – вишиванку. Цей одяг давно став візитівкою українського народу, його кодом нації та духовним спадком.
У цей день учні нашої школи знайомилися з легендами про вишиванку, цікавими фактами про вишитий обрядовий одяг, традиційною вишивкою різних регіонів країни. Діти розповідали про багаторічні вишиванки своїх родин, про сорочечки, у які були одягнені цього дня.

Велике зацікавлення викликали в учнів презентації та відеопрезентації «День вишиванки», «Україна – вишите відродження», «Вишиванка: код життя», «Символи України. Вишиванка», мультик із серії «Це наше і це твоє» про українську вишивку.
Із задоволенням та гарним настроєм слухали та співали пісні, присвячені вишивці та вишиванці, а також виконували руханки під пісні про вишиванку.
Цікавинкою для школярів стали екопроєкт «Створи живу вишиванку», виготовлення вишиванок у техніці орігамі та розмальовка-антистрес «Вишиваночка».
А педагоги школи взяли участь у відеоопитуванні «Що для мене вишиванка?»
Цього дня кожен чітко усвідомив, що вишиванка – це одяг вільних людей. Вона є, була, й буде для всіх нас символом нескореності українців.