Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу

Із 25 по 29 вересня  2023 року в нашій державі проходив Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу.

Протягом тижня практичним психологом та класними керівниками були проведені  просвітницькі заходи, спрямовані на інформування учасників освітнього процесу про шкільний булінг та відповідальність за вчинення булінгу (цькування). Учні почули інформацію про види булінгу, навчилися  відрізняти булінг від звичайного конфлікту, розглянули способи запобігання конфліктам та булінгу, а у разі їх появи – шляхи розв’язання. про те, як реагувати на цькування та протидіяти знущанням.

Із учнями початкових класів було проведено ранкову зустріч «Що таке булінг?», бесіди «Що таке булінг? Яким він буває та як спробувати його позбутися?», «Ні! булінгу!», перегляд відео «STOP булінг! Поради дітям», «Як боротися з булінгом: поради для дітей».

Із учнями 5-8 класів проведено годину спілкування «Поговоримо відверто. Булінг. Кібербулінг», бесіди «Зупинимо булінг разом!», «Stop, булінг!», «Шляхи розв’язання конфлікту. До кого звернутися за порадою», урок відвертого спілкування «Змінюй в собі негативне ставлення до інших», розміщено матеріали-поради дітям «Як упоратися з булінгом» та відео «Як боротися з булінгом: поради для дітей» на сторінках класного керівника в GoogleКласі. У батьківських вайбер-групах опубліковано інформаційну листівку «Насильству й приниженню – НІ!».

Учні 9-11 класів переглянули та обговорили презентацію «Як подолати булінг», говорили про недопустимість жорстокого поводження по відношенню один до одного на виховній годині «Скажемо НІ! булінгу!» та позакласному заході «Сила спостерігача: бачиш булінг – повідом».

Здійснена розсилка порад батькам «Як протидіяти булінгу».

У 9 класі проведено батьківські збори, на яких розглянуто питання організації дозвілля дітей, моніторингу емоційного стану дітей,  недопустимість булінгу, виховання в дітей словесної культури розв’язування конфліктів, налагодження тісних емоційних родинних зв’язків та довіри.

На класних зборах з учнями 9 класу проведено бесіду про недопустимість жорстокого поводження та розв’язання конфліктів бійками, про недопустимість булінгу та розглянуто порядок дій на випадок, коли став жертвою булінгу.