Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Всесвітній день вишиванки

Встає над світом щире сонце вранці.

І землю гріє променем ясним.
А я іду по світу в вишиванці.
Я – українець. Я пишаюсь цим.
Вишиванка – це наша національна гордість, наш генетичний код нації. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.
19 травня учні 5-11 класів взяли участь у фотоквесті та вікторині до Всесвітнього дня вишиванки. Виконуючи завдання фотоквесту, школярі мали роботи фото виконаних завдань, а також надіслати фото або селфі у вишиванці. Фото в національному одязі надсилали також учні початкової школи та педагоги школи. З отриманих світлин педагог-організатор школи створила відеопрезентацію «З Днем вишиванки!»
Участь в такому онлайн-заході продемонструвала, що вихованці школи відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.
Цього дня школярі переглядали тематичні відео про історію та символіку української вишитої сорочки, її регіональні особливості, значення в побіті українців. І, безумовно, про українську вишивку як оберіг нашої нації, яка допоможе зберегти й відбудувати після настання миру нашу державу Україну.