Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

БУДЬ АКТИВНИМ ЗАРАДИ МИРУ

МОН України започатковує проєкт «Будь активним заради миру» (#beactive4peace), який спрямовано на організацію фізкультурно-оздоровчої роботи під час літніх канікул у закладах освіти.

До створення проєкту долучилися Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», ГО «Рух Олександра Педана «Junior», ГО «UkraineActive», Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Українсько-швейцарський проєкт «Діємо для здоров’я», ГО «U-sport», спортивні федерації за підтримки Міжнародного дитячого фонду ЮНІСЕФ.

Сьогодні тисячі дітей мають високий рівень тривожності та стресу, що приводить до зниження соціалізації, втраті зв’язку з реальністю та контролю над власним життям, підвищує схильність до асоціальної поведінки. До того ж, малорухливий спосіб життя безпосередньо впливає на стан здоров’я.

Під час реалізації проєкту особливий акцент зроблено на підтримку і залучення до фізичної активності дітей, які наразі вимушено перебувають за кордоном або у прихистках в безпечних регіонах країни.

Проєкт передбачає організувати щоденні фізкультурно-оздоровчі заняття та заходи для дітей різного віку; популяризувати серед учнів, учениць та їхніх батьків доступні заняття і заходи; залучити вчителів фізичної культури закладів освіти для проведення фізкультурно-оздоровчих занять.

У рамках проєкту створено Всеукраїнський розклад спортивних гуртків і секцій. Заняття з різних видів спорту починаються щодня о 10.00 год. Познайомитися з розкладом спортивно-оздоровчих гуртків та переглянути заняття попередніх днів можна за посилання https://mon.gov.ua/ua/vseukrayinskij-rozklad

Запрошуємо відвідувати шкільні спортивні майданчики (дотримуючись правил особистої безпеки, безпеки у період воєнного стану) та бути активними заради миру!