Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Українсько-французькі мости

Війна змусила багато родин змінити своє місце перебування, призвичаюватися до нового побуту, інших законів та звичаїв добросусідства.
Але проживання в іншій країні – це чудовий привід пізнати її культуру, долучитися до звичаїв та традицій, це можливість соціалізуватися в новій спільноті та спілкуватися в новому мовному середовищі.
Учні нашої школи Сергій та Ніколь тимчасово проживають у Франції. Крім вивчення французької та іспанської мов, відвідування навчальних закладів, вони ще й беруть участь у різних соціальних експериментах.
Так, у Міжнародний день людей з інвалідністю вони відвідали локацію, де можна було спробувати в прямому сенсі «опинитися» на місці іншої людини, відчути себе в незвичних життєвих обставинах. Зокрема, взяти участь у грі в баскетбол на інвалідних візках з людьми, які справді пересуваються в таких візках. Або, одягнувши світлонепроникні окуляри, з допомогою гайда пробігти певну дистанцію, як це роблять незрячі люди на спортивних змаганнях. У цьому соціальному проєкті взяв участь Сергій. Він розповів, що цей досвід неоціненний, він додає кожній людині розуміння ситуації, толерантності, усвідомлення цінності людського здоров’я та життя.
Нещодавно відбувся візит першої леді Олени Зеленської у Францію. Там вона разом із першою леді Бріжит Макрон відвідала одну зі шкіл Парижа, де зустрілася з українськими дітьми. Побувати на цій зустрічі пощастило Ніколь. Приємна атмосфера зустрічі й спілкування українською стали для дівчинки своєрідним містком між Францією й Україною. На згадку про цю зустріч залишилися фото з першими леді та книга, підписана Бріжит Макрон.
Бажаємо нових приємних зустрічей і вражень!