Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Свято мужніх і відважних

14 жовтня – день, багатий на свята. Адже вся Україна цього дня відзначає День українського козацтва, День створення Української Повстанської Армії, День захисників і захисниць України, свято Покрови Пресвятої Богородиці.

У переддень свят та в день 14 жовтня учні школи в’язали участь у тематичних заходах, метою яких було вшанування мужності, бойового подвигу та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України.

Вони долучитися до челенджу «Воїнам світла наші вітання!», який організував відділ культури і туризму Охтирської міської ради. Для цього було відзнято відео, у якому школярі вітали захисників і захисниць нашої держави. Відео було завантажене в мережу Фейсбук, поширене в класних родинах та надіслане через волонтерів захисникам на передову.

Учениця школи Мірошник Яна взяла участь у конкурсі «Юні художники», стала переможцем міського етапу та учасником обласного. 16 жовтня робота Яни була виставлена на благодійний аукціон та придбана одним із покупців. Виручені кошти були передані на потреби ЗСУ – на купівлю дронів через Благодійний Фонд Сергія Притули.

Також чимало малюнків та оберегів, виготовлених дітьми та вчителями, були передані нашим захисникам і захисницям в різні місця бойових дій за незалежність нашої країни.

В онлайн-режимі для учнів були проведені «Урок звитяги».  Під час спілкування школярі говорили про пам’ятні події та визначні здобутки козаків, незламність духу представників усіх поколінь, які здобували й відстоювали незалежність України, про мужність та героїзм українського війська, добровольців, волонтерів, починаючи зі збройної агресії російської федерації на Сході України до подій сьогодення, про цінності, за які борються захисники і захисниці у російсько-українській війні, а саме: незалежність та територіальна цілісність, воля, соборність, гідність України та українців. Гаслом відзначення Дня захисників і захисниць України цього року є гасло: «Боролись! Боремось! Поборемо!».

У фоє школи встановлено «монетну банку», адже школа стала учасником Всеукраїнської благодійної акції зі збору монет «Смілива гривня», мета якої – об’єднати зусилля українців та зібрати кошти для допомоги українській армії. По завершенню акції нашу «монетну банку», яку наповнюють учні, батьки, вчителі, передамо у відділення Ощадбанку, де відкриємо її та дізнаємося, скільки коштів ми разом «задонатили» на потреби української армії. Ці монети можуть стати дронами, танками та ракетами.

Переможемо разом!