Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Про безпеку учасників дорожнього руху

Із метою попередження дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей та створення зручних та безпечних умов для всіх учасників дорожнього руху з 13 по 19 травня 2024 року проходив шкільний Тиждень безпеки дорожнього руху «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану».

У класних родинах пройшли різноманітні заходи, під час яких учні повторювали дорожні знаки та правила дорожнього руху, говорили про права та обов’язки пасажирів та водіїв, безпеку користувачів скейтів, роликів, гіроскутерів, значення світловідбивних елементів під час руху в сутінках.

Багато уваги приділялося безпеці велосипедиста. Учні дізнавалися про історію велосипеда, елементи конструкції велосипеда, що впливають на безпеку руху, про найзручніший одяг для велосипедиста та засоби безпеки під час пересування на велосипеді.

Школярі визначили основні причини дорожньо-транспортних пригод за участю неповнолітніх, їх наслідки. Також проговорили правила безпеки на залізниці, при переході через залізничні колії, перебуванні на пасажирських платформах і в потягах та правила поведінки в залізничному транспорті.

17 травня учні переглянули єдиний національний урок «Безпечна дорога додому».

Значна увага приділялася безпеці дорожнього руху в умовах воєнного стану, правилам пересування на власному транспорті, правилам реагування на сигнали повітряної тривоги в дорозі. З учнями були проведені бесіди, міні-тренінги, сюжетно-рольові ігри, інформаційні хвилинки, перегляд відео, мультфільмів.