Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Новий дах шкільної майстерні

Дах шкільної майстерні Охтирської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 8 уже досить тривалий час потребував оновлення. Старе шиферне покриття мало чимало тріщин, пробоїн, через що після сильних дощів траплялося протікання на стелю майстерні. А сам шифер був настільки старим, що замінити його частково не було можливим, оскільки листи таких розмірів та глибиною хвилі вже давно не випускаються.

То ж ще в грудні 2023 року за підтримки Охтирської міської ради школою було закуплено будівельні матеріали для виконання ремонтних робіт господарським способом за кошти, виділені для цієї мети з міського бюджету.

Наприкінці навчального року постало питання про те, як провести ремонтні роботи на даху, яких помічників долучити, адже власних ресурсів школі не вистачало. В нагоді став досвід співпраці Охтирської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 8 з Охтирським осередком Громадської організації «Будуємо Україну Разом».

Команда ГО «БУР» у місті Охтирка оглянула шкільний об’єкт, придбані матеріали. Разом обговорили деталі роботи, оцінили власні сили й можливості, обміркували, як можуть долучитися працівники школи, зважили всі за і проти, і, на нашу радість, погодилися допомогти.

Протягом чотирьох днів кипіла робота на даху майстерні. Працювали ніби одна давно спрацьована команда: зняли старе шиферне покриття, частково замінили дерев’яні елементи каркасу даху, закріпили гідроізоляційне полотно, виконали монтаж профнастилу та інших конструкційних елементів даху майстерні. А також підтримували один одного порадами з власного досвіду.

І ось завдяки цим плідним зусиллям маємо результат – дах шкільної майстерні має гарний сучасний вигляд, а сама майстерня тепер надійно захищена від протікань.

Щиро вдячні Охтирській міській раді за розуміння потреби школи та значну оперативну фінансову підтримку. Дякуємо ГО «БУР» у місті Охтирка за допомогу з виконанням ремонтних робіт.

Літо триває. Можна братися за нову ділянку шкільного ремонту.

В.о. директора школи  Людмила Голець