Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Міста Героїв. Перемоги України у війні

Цього тижня в класних родинах було проведено цикл уроків «Міста Героїв. Перемоги України у війні», присвячених звільненню населених пунктів різних регіонів нашої держави від російської окупації.

21 березня 2022 року українські сили оборони, зокрема 72-а бригада, звільнили село Мощун Бучанського району Київської області. Битва за Мощун стала одним із переломних моментів в історії сучасної України.

Після цього було звільнено низку інших населених пунктів України: Макарів, Ірпінь, Гостомель, Бородянку, Ворзель, Бучу, Городню, Ягідне, Тростянець, Охтирку та інші.

2 квітня від окупантів повністю визволили Київщину й Чернігівщину, а 4 квітня – Житомирщину та Сумщину, пізніше – населені пункти Харківщини, Херсон.

Звільнення цих міст і сіл стало можливим завдяки героїзму українських воїнів, підтримці українського народу, ефективній координації дій Сил безпеки й оборони України, військовій допомозі з боку країн-партнерів, а також свідченням того, що український народ не здасться, буде боротися за свою свободу і перемогу.

Проведення циклу уроків «Міста Героїв. Перемоги України у війні» ініціювало Міністерство освіти і науки України після робочої поїздки до Київської області Президента України Володимира Зеленського, де він узяв участь у тематичному уроці «Міста героїв. Перемоги України у війні», який відбувся в ліцеї № 1 м.Гостомеля.

Чільне місце у ряду переможної української ходи навесні 2022 року посідає й битва за наше місто, яке має стратегічне значення для оборони міст, що знаходяться західніше – Полтаву, Миргород, Гадяч, та оборони столиці нашої країни.

Під час інформаційно-пізнавальних бесід учні поділилися спогадами та думками про події в місті у перші дні повномасштабного вторгнення росії та людей, які проявили свою сміливість, відвагу та мужність і стали на захист рідного краю. Учні спілкувалися також про волонтерські справи містян та свою участь у них. З великою пошаною школярі говорили про своїх батьків, які боронять нашу Батьківщину та докладають усіх зусиль для звільнення усіх міст і сіл України.

Під час тематичних уроків учні та вчителі вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих у цій війні.

Під час підготовки до циклу уроків були використані матеріали, розроблені МОН України та Українським інститутом національної пам’яті.