Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

День європейської єдності

Щорічно у травні європейські країни відзначають День Європи, присвячений співпраці держав континенту та євроінтеграції.

У Міжнародний день Європи 9 травня вулиці європейських міст прикрашають прапорами Європейського Союзу – їх вивішують з вікон, виходять з ними на демонстрації на підтримку політики ЄС. Крім цього, європейці надягають футболки та тематичні значки, віддаючи данину поваги Союзу. Також в цей день політики країн Європейського Союзу звертаються до народу з урочистою промовою. У великих містах проходять змагання, конкурси та ярмарки, а студенти і співробітники великих підприємств влаштовують уявні дебати – на них обговорюють, як поліпшити якість життя в місті або країні.

Цьогоріч 9 травня Україна вдруге разом з Європейським Союзом  на державному рівні відзначає День Європи. Ця дата встановлена відповідним Указом Президента України з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті.

Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.

Відзначення Дня Європи в умовах війни надає нам можливість показати свою вольову силу, незламність та готовність до змін. Це також важливий момент для наших європейських партнерів, які бачать нашу відданість спільним цілям і прагнуть нашої Перемоги.

До Дня Європи в школі відбувся ряд заходів.

Для школярів були підготовлені інформування у Googleкласах на тему «9 травня – День Європи», відеоогляд «Символіка України – світовий тренд», години спілкування «Україна – це Європа», «День Європи в Україні», «Чи близькі Україні європейські цінності?», «9 травня – День Європи. Переможемо разом!», «Святкуємо День Європи», усний журнал «День Європи в Україні. Історія свята. Традиції святкування», віртуальна екскурсія «Подорож столицями країн Європи».

З учнями проведені інтерактивна гра «Онлайн-турне «Пізнаємо Європу», вікторина «12 фактів про Європу», онлайн-вікторина «Цікаві мандри до Європи». Відбулися мистецька майстерня-розмальовок «Україна – серце Європи», мистецька подорож «Європа музична», обговорення «Євробачення: об’єднані музикою».